Ανελκυστήρας που κινείται οριζοντίως και καθέτως

Μπορεί να ακούγεται σαν μία φανταστική εφεύρεση, αλλά είναι γεγονός. Έχει εφευρεθεί ο ανελκυστήρας που κινείται οριζοντίως και καθέτως, όσο εύκολα κινείται και κάθετα. Το σύστημα αυτό, ονομάζεται Multi.

Τα νέα πρότυπα ΕΝ 81-20 και ΕΝ 81-50 στην εγκατάσταση των ανελκυστήρων

Τα νέα πρότυπα, ΕΝ 81-20 και ΕΝ 81-50, για την εγκατάσταση των ανελκυστήρων τέθηκαν σε ισχύ στις 01/09/2017. Τα πρότυπα αυτά είναι υποχρεωμένος να πληροί κάθε ανελκυστήρας ως προς την εγκατάσταση, λειτουργία και συντήρηση του.

Έτοιμος ο πιο γρήγορος ανελκυστήρας του κόσμου

Ο ανελκυστήρας θα χρειάζεται μόλις 43 δευτερόλεπτα για να φτάσει από το ισόγειο στον 95ο όροφο. H διαδρομή θα είναι «άνετη» χάρη σε σύστημα που μεταβάλλει αυτόματα την πίεση του αέρα στην καμπίνα.

Ανακαίνιση και πιστοποίηση ανελκυστήρα για ασφάλεια και οικονομία

Πόσες φορές σας έτυχε να προχωρήσετε προς το ασανσέρ, να αντικρίσετε τον παλιό και σκοτεινό θάλαμο του ανελκυστήρα και τελικά, παρ’ ότι κουρασμένοι και φορτωμένοι με ψώνια, να εγκαταλείψετε την αρχική ιδέα και να προτιμήσετε τις σκάλες;

Ανελκυστήρας για ποδηλάτες

Ο Νορβηγός designer Jarle Wanvick δημιούργησε το 1993 τον πρώτο ανελκυστήρα για ποδηλάτες στο κόσμο, βοηθώντας τον αναβάτη εκεί όπου η κλίση του δρόμου γίνεται κουραστική και υπάρχει μεγάλη ανηφόρα μπροστά του.

Νομοθεσία ανελκυστήρων για συντήρηση, εγκατάσταση και πιστοποίηση

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση 29362/1957/2005 σχετικά με την εγκατάσταση, λειτουργία και ασφάλεια των ανελκυστήρων αντικαθιστά, στο σύνολο, την Κοινή Υπουργική Απόφαση 3899/253/Φ9.2/2002 (ΦΕΚ 291 Β).

Ενημέρωση διαχειριστών

Οι υπεύθυνοι των κτιρίων και οι διαχειριστές είναι πολύ κρίσιμο να ρωτούν και να ενημερώνονται από τον τεχνικό του ανελκυστήρα τους για τις ανάγκες που προκύπτουν για το σύστημα ασανσέρ που λειτουργεί στο κτίριό τους.

Διεθνής έκθεση Ανελκυστήρων Euro-Lift 2014

Η Διεθνής Έκθεση Ανελκυστήρων Euro-LIFT θα πραγματοποιηθεί στα τέλη του Οκτωβρίου στην Targi Kielce. Η EURO-LIFT είναι η μόνη επαγγελματική έκθεση ανελκυστήρων στην Ευρώπη.

Ανελκυστήρας που κινείται οριζοντίως και καθέτως με μαγνήτες

Όπως αναφέρουν οι Financial Times, η γερμανική ThyssenKrupp, γίγαντας της χαλυβουργίας και των ανελκυστήρων, παρουσίασε το νέο σύστημα Multi, το οποίο επιτρέπει σε πολλά ασανσέρ να κινούνται μέσα στο ίδιο φρεάτιο.

Με την περιήγηση σας στην ιστοσελίδα, αποδέχεστε την χρήση cookies
espa_banner